Olgun Atila | Geri dönüşümde örnek proje
24443
post-template-default,single,single-post,postid-24443,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Geri dönüşümde örnek proje

Geri dönüşümde örnek proje

Bornova Belediyesi, Kemalpaşa Caddesi üzerinde hayata geçirdiği 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde pet şişelerden büyük hacimli atıklara kadar 13 ayrı kalemde atık toplanıyor. Vatandaşlar biriktirdikleri kağıt, plastik, metal, cam, ahşap gibi atıkları merkeze getirip, konteyner bırakıyor.

Bornova Belediyesi’nce  projelendirilen , Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden onay yazısı alındıktan sonra hizmete başlayan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde pet şişelerden büyük hacimli atıklara kadar 13 ayrı kalemde atık toplanıyor. 2 bin 486 metrekare alan üzerinde geri dönüşüm atık konteynerlarının bulunduğu merkez içinde aynı zamanda ziyaretçilere ve öğrencilere yönelik geri dönüşüm süreçlerinin anlatıldığı bir eğitim alanında yer alıyor. Okullardan gelen talepler üzerine randevu verilerek çalışan alanda alanında uzman kişiler görev yapıyor. Bu sayede özellikle çocukların çevre bilinci edinmesi amaçlanıyor.

Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde toplanan kağıt, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil ürünleri, pil, akümülatörler, flüoresan lambalar, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, ilaç, atık yağlar, hacimli atıklar ve ömrünü tamamlamış lastikler gibi atıklar gruplarına göre ayrılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.  Evsel atıklardan kullanılabilecek olan eşyalar da eşya bankası aracılığıyla vatandaşlara dağıtılıyor.

Atıkların doğaya bırakılmaması ve geri dönüşüme kazandırılabilmesi adına Atık Getirme Merkezini kurduklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  “Atık pil, atık yağ, plastik, metal ve kağıtların ayrı toplanması ve ekonomiye kazandırılması için bir çok çalışma yapıyoruz. Bu merkez sayesinde gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak istiyoruz” dedi.